FIP zet snelle wereldwijde ontwikkeling van Padel voort op historische algemene vergadering in rome

padel

De Internationale Padel Federatie, ’s werelds bestuursorgaan voor Padel, heeft gisteren haar jaarlijkse Algemene Vergadering in Rome bijeengeroepen tijdens een historische bijeenkomst.

Alle bij de FIP aangesloten nationale federaties uit de hele wereld waren aanwezig of vertegenwoordigd op de vergadering – die werd voorgezeten in het hoofdkwartier van het Italiaans Olympisch Comité en werd voorgezeten door Luigi Carraro, voorzitter van de Internationale Padel Federatie – om een reeks belangrijke zaken te bespreken met betrekking tot de ontwikkeling en het bestuur van Padel op nationaal en mondiaal niveau.

Als teken van de voortdurende uitbreiding, reikwijdte en invloed van de padelsport in alle vier windstreken van de wereld onder het bestuur van de FIP werden 14 nationale federaties tot FIP-lid gekozen, die Padel vertegenwoordigen en verantwoordelijk zijn voor Padel in de volgende landen: (14) Albanië, Bahrein, Kroatië, El Salvador, Israël, Koeweit, Libanon, Malediven, Nieuw-Zeeland, Oman, Filippijnen, Saudi-Arabië, Slovenië en Vaticaanstad.

Dit betekent dat 65 nationale federaties nu wereldwijd in de FIP zijn vertegenwoordigd.

Daarnaast is de procedure voor aansluiting van 19 andere nationale federaties die verantwoordelijk zijn voor padel in andere landen over de hele wereld in gang gezet, en verwacht wordt dat deze nationale federaties zich in het najaar formeel bij de FIP zullen aansluiten.

Daarnaast werd tijdens de Algemene Vergadering aangekondigd dat de Olympische Raad van Azië (OCA) een speciale taskforce heeft opgericht om met de FIP samen te werken aan de voorbereiding van de opneming van padel in de Aziatische Spelen. De OCA Task Force zal ook samen met de FIP de verdere groei en ontwikkeling van Padel – zowel op professioneel als amateurniveau – in de hele Aziatische regio onderzoeken.

De Algemene Vergadering besprak ook uitvoerig de laatste voorbereidingen voor de eerste deelname van padel aan de Europese Spelen in Polen in 2023.

Tot slot herhaalden de leden in een aantal belangrijke resoluties unaniem hun volledige steun voor en vertrouwen in de FIP als het enige internationale bestuursorgaan van Padel, terwijl ze ook elke inmenging in Padel-aangelegenheden door andere bestuursorganen en -entiteiten verwierpen; en het bestuur kreeg ook de opdracht alles te doen wat nodig is om de belangen van Padel te beschermen. Alle resoluties zijn op verzoek verkrijgbaar.

In zijn commentaar op de Algemene Vergadering zei Luigi Carraro, voorzitter van de International Padel Federation: “Vandaag was een mijlpaal voor de wereldwijde ontwikkeling, het bestuur en de administratie van de padelsport. Niet alleen hebben we 14 nieuwe Nationale Federaties (NF’s) verwelkomd als onderdeel van de Internationale Padel Federatie – met nog eens 19 NF’s die later dit jaar zullen volgen – maar we hebben ook gesproken over de deelname van Padel aan de Europese Spelen volgend jaar en de vergevorderde stappen op weg naar de deelname van Padel aan de Aziatische Spelen, die werkelijk gouden momenten zullen zijn voor onze sport en voor onze spelers. De eenheid en saamhorigheid van onze leden tijdens de Algemene Vergadering van vandaag was gewoonweg verbazingwekkend om te zien – met iedereen gebonden aan één globale visie voor onze sport onder FIP. Er is nog nooit een positievere of opwindender tijd geweest voor de padelsport dan vandaag.”