Iberis Projects, de ideale partner voor jouw vakantievilla in Spanje

iberis projects

Investeren in vastgoed is de jongste jaren aan een ware opmars bezig dankzij de lage rente die historisch laag is. Dat speelt in de kaart voor wie goedkoop een lening wil afsluiten en van plan is om een tweede verblijf te kopen. Dat kan uiteraard in België, maar tegenwoordig is er een nieuwe trend. Investeren in het buitenland en meer bepaald in Spanje. Als je een nieuwe vaste stek aan één van de costa’s wil kopen is het belangrijk een betrouwbare partner voor je project te vinden. Iberis Projects is één van die opties wie op zoek is naar een bouwpromotor met standing op het Iberische schiereiland.

Bouwen met Iberis Projects en de fiscale voordelen

IBERIS PROJECTS VILLASEen investering in vastgoed in Spanje kan vooral een uitstekend rendement opleveren. Van de ene kant door de huuropbrengsten als je de voorkeur geeft om een vakantievilla te verhuren, van de andere kant door de meerwaarde bij een latere eventuele verkoop.

Verlies trouwens niet uit het oog dat een vastgoed in Spanje in bepaalde gevallen een fiscaal voordeel kan opleveren. De intresten van je hypothecaire lening bij een tweede woning mag je fiscaal aftrekken van je kadastraal inkomen. Op die manier wordt het een heel stuk lager. Ook de kapitaal afbetalingen kan je voor een lening fiscaal inbrengen.

30 jaar ervaring gom je niet zomaar ineens uit

Iberis Projects is gespecialiseerd in het bouwen van vakantievilla’s in Spanje en heeft meer dan 30 jaar ervaring. Deze bouwpromotoren bieden kwaliteitsvolle vakantievilla’s aan, die vaak op exclusieve locaties zijn gelegen. Enkele vuistregels waar Iberis Projects hoge toppen mee scheert:

Bouwen volgens de Europese wetgeving

Sedert 2013 wordt in Spanje de EPC norm toegepast. Concreet betekent dit dat bij elke woning een zogenaamd Energie Prestatie Certificaat wordt meegeleverd. Dit geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Van meest energievriendelijk (A) tot het minst efficiënte energielabel (G). Dit certificaat heeft een houdbaarheidsdatum van 10 jaar en wordt op 3 pijlers beoordeeld: woonkwaliteit, energie en isolatie.

Moderne duurzame woningen

Kwaliteit met de hoofdletter ‘K’ staat bij Iberis Projects hoog in het vaandel geschreven. Alles wordt gebouwd met hoogwaardige bouwcomponenten. Om de woningtemperatuur onder controle te houden worden de nieuwste technieken aangewend zoals warmtepompen, zonne-energie en thermokoppelingen. Uit recente statistische gegevens blijkt hierdoor 700 procent rendement te worden behaald.

Het ontwerp en bouw met hoogwaardig materiaal

Duurzaamheid is sowieso het paradepaardje bij uitstek van Iberis Project waar ze prat op gaan, maar ook het gebruik van kwaliteitsvolle bouwfundamenten eisen hun aandacht op. De componenten zijn vervaardigd uit staal en beton. Twee materialen die tot de beste resultaten leiden en grote ruimtes kunnen creëren. Met deze werkwijze worden voorziene ruimtes extra belicht.

Bouwmaterialen die bij Iberis Projects in het oog springen

Voor verschillende onderdelen van de vakantievilla wordt gekozen voor duurzame constructies. Enkele afwerkingen die in het oog springen:

Alarm

Elke vakantievilla beschikt over een alarminstallatie die zelf kan worden uitgekozen

Zwembad

In de meeste gevallen is een zwembad voorzien met een glazen filter, LED-verlichting, regelmechanisme en pompen

Isolatie

Volgens de EPN normen (Energie Prestatie Norm) wordt thermische en akoestische isolatie aangebracht

Daken

De dakconstructie is plat en voorzien van een polyurethaan laag

Buitendeuren en ramen

Alle ramen beschikken over thermisch zelfreinigend glas en zonwering

Bovenstaande materiaalkeuzes zijn de voornaamste kenmerken die door Iberis Projects worden gebruikt. Op vlak van energiebesparing worden alle vakantiewoningen afgeleverd met het zogenaamde A-label. Een ander markant feit. De zekeringskasten zijn voorzien van automatische zekeringen. De verlichting wordt afgewerkt met LED spots die ingebouwd zijn.

De extra service van Iberis Projects

Heel veel vakantievilla’s van Iberis Projects worden verkocht aan vastgoedbeleggers die buiten Spanje wonen. Het grote voordeel is dat de taalbarrière geen obstakel vormt voor Belgische vastgoed investeerders omdat het hele bouwproces wordt opgevolgd door een Nederlandstalig contactpunt. Dat is niet het enige grote pluspunt.

Ook heeft Iberis Projects een vastgoeddienst in het leven geroepen zodat de vakantievilla in een perfect onderhouden staat blijft. Zo heb je de mogelijkheid om een schoonmaakdienst regelmatig te laten komen wanneer je niet in Spanje vertoeft. Of iemand die je tuin of zwembad onderhoudt.

Daarnaast komt met de regelmaat van een klok iemand langs om het alarmsysteem te controleren. Het zijn maar enkele opties die mogelijk worden gemaakt.