Securify benoemt Erik de Jong tot Strategic Advisor

online security

Security-expert versterkt organisatie met focus op portfolio-uitbreiding van preventieve securitydiensten

Amsterdam, 19 oktober 2022 – Per 1 januari verwelkomt Securify, expert in securitytesten en onderdeel van managed service provider Solvinity, Erik de Jong als Strategic Advisor. In deze rol gaat hij zich richten op het uitbouwen van cloud security-expertise en het opzetten van een nieuwe Cloud Business-unit. Daarnaast wordt hij, als onderdeel van het managementteam, medeverantwoordelijk voor strategie en innovatie binnen het snel groeiende Securify.

Erik heeft ruim 25 jaar expertise in informatiebeveiliging bij overheid en bedrijfsleven opgedaan, onder meer bij GOVCERT (voorloper van het NCSC), waar hij aan de wieg stond van het nationaal cybersecuritybeeld dat dreigingen op nationaal niveau analyseert en duidt. Daarvoor richtte hij zich bij Fox-IT tien jaar lang op het vormgeven van incident response, een tak van sport die destijds nog in de kinderschoenen stond.

“We zijn enorm blij met Erik”, zegt Kees Stammes, Managing Director bij Securify. “Hij is een echte allrounder die zich bij GOVCERT en Fox-IT bewezen heeft. Met zijn kennis van de markt kunnen we naar een leidende positie in preventieve security toewerken. Daarnaast zal Erik met Securify meer naar buiten treden, zodat een breder publiek onze kwaliteiten leert kennen.”

“Securify is een dynamisch bedrijf met diepgaande expertise dat organisaties weerbaarder maakt”, aldus Erik de Jong. “In deze periode van sterke bedrijfsgroei wil ik graag zowel de dienstverlening als toegevoegde waarde voor klanten naar een hoger niveau helpen tillen. Dit geldt ook voor de samenwerking met Solvinity, waarbij het portfolio aan weerskanten veel potentie heeft om elkaar te versterken.”