Verkopen via eBay, hoe gaat dat?

ebay app

Wil jij (je eigen) producten verkopen via eBay? Dat is voor veel verkopers een manier om de omzet enorm te laten stijgen. Voordat je begint met het verkopen op eBay zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, of waar je op moet letten.

eBay is de grootste veilingsite ter wereld en hoewel eigenlijk iedereen in Nederland eBay kent, maakt zeker nog lang niet iedereen gebruik van eBay. De verwachting van analisten als Techgeek is echter wel dat dit gaat veranderen in de toekomst, naarmate eBay zich meer gaat focussen op Nederland.

Momenteel wordt in Nederland vooralsnog, voornamelijk gebruik gemaakt van Marktplaats, waar eBay ook de eigenaar van is.

Wil jij ook verkopen via eBay om jouw bereik te vergroten? Lees dan hieronder verder voor meer informatie over verkopen via eBay.

Hoe werkt verkopen via eBay?

Om te beginnen met verkopen via eBay, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Weet je bijvoorbeeld al wat je wil verkopen? Je kunt ook een onderzoek doen naar de producten die het meeste worden verkocht via eBay.

Weet jij al wat je wil verkopen? Dan is een goede volgende stap, om goed kennis te maken met eBay. Ga dus van start als koper, om kennis te maken met het systeem en precies te weten hoe alles voor jouw potentiële klanten werkt.

Hoewel eBay bekend staat als, en begonnen is al een echte veilingsite, zijn er tegenwoordig veel meer opties. Zo heb je de keuze om te bieden, maar ook een ‘koop nu’ optie. Als er eenmaal een deal is gesloten kan de koper kiezen uit een van meerdere betalingsopties.

Beginnen met verkopen via eBay

ebayAls je wil starten met verkopen via eBay dien je een account aan te maken. Je hebt hier de keuze tussen persoonlijk of zakelijk account.

Als je een account hebt aangemaakt, moet je je profiel bewerken. Wij raden je aan om zoveel informatie toe te voegen, dit komt betrouwbaar over.

Vervolgens kun je beginnen met verkopen. Je kunt hier kiezen voor een enkele listing, waarmee er 1 advertentie wordt geplaatst. Er is ook de optie om meerdere producten tegelijk aan te bieden, wat voor webwinkels bijvoorbeeld erg handig is.

Zorg er altijd voor dat je een duidelijke omschrijving en foto’s bij de advertentie plaatst. Je kunt op eBay maximaal 12 foto’s toevoegen. Deze foto’s mogen geen randen en/of teksten bevatten.